woensdag 22 september 2010

Hoera, wij kunnen verder dankzij ................

Het was ogenschijnlijk een stille periode, maar niets is minder waar.

Wij kunnen wel allerlei plannen bedenken, maar die moeten ook gerealiseerd kunnen worden, want naast  KNKV-ondersteuning voor onze initiatieven zijn onze persoonlijke financiële bronnen wel eindig.

Belangrijk uitgangspunt is het convenant, waarbij beide partners benadrukken, dat de samenwerking meer is dan alleen korfballen met elkaar. Wij willen elkaars cultuur leren kennen èn ervaren d.m.v. uitwisselingen.

Dus hebben met name Mamoun en Harry zich ingezet via hun netwerken om enige financiële ondersteuning te krijgen. Het eerste succes is begin september gerealiseerd via een doelsubsidie bij het COS in Utrecht (Centrum voor Ontwikkeling en Samenwerking) !!
Het doel is om onze Marokkaanse partners naar Nederland uit te nodigen op 2 momenten:

  1. tijdens het Europese Kampioenschap voor 12 korfballanden d.d. 30-31 oktober met name 6 managers o.l.v. hr. Lbour
  2. tijdens de korfbalchallenge van 27 december - 3 januari met name 20 spelers en 8 managers en coaches
In de voorbesprekingen van Ate met de IKF en het Swan Fund speelt het ondertekenen van het 3 jarige convenant tussen Nador (hr. Lbour) en PSV Korfbal & Synergo (hh. el Mamoun Loukili en Ate van Heusden) tijdens het EK een belangrijke rol. Want daarna kunnen wij het voorlopige IKF-lidmaatschap van Marokko aanvragen en de nodige materiaal- en opleidingsondersteuning krijgen.

Vanuit Marokko kregen wij het bericht, dat alle officiële papieren als paspoorten en visa snel geregeld kan worden voor alle Marokkaanse deelnemers en dat is een van de voordelen van het convenant !

Er is werk aan de winkel: een stichting " Korfbal in Marokko " inrichten met bestuur en banknr. en een draaiboek maken t/m de eerste 2 uitwisselingen. A.s. vrijdag komen wij weer bij elkaar.

Geen opmerkingen: