dinsdag 27 april 2010

Eerste groep vannacht woensdag 28 april op reis

Iedereen leeft op zijn eigen manier toe naar het moment, dat wij echt weg gaan. Mamoun is vrijdagnacht pas uit Marokko gekomen (week vertraging) om dinsdagavond nog een presentatie in Rotterdam te geven en dan woensdagnacht weer terug te vliegen. Heerlijk die vrijwilligers hobbies, maar niemand wil het missen.

Dus gaan Mamoun, zijn zoon, Sander in de grootst mogelijke auto om 00:00 uur op weg naar Eindhoven.
Leonie en Ate staan om 01:00 uur klaar om in te stappen met de nodige apparatuur, zoals beamer, laptop, camcorder, want wij willen ons lezerspubliek zo goed mogelijk bedienen met berichten, bewegende beelden en foto's.

Wij moeten na 2-3 uur rijden in Charlerois aankomen en inchecken, want om 06:45 vliegen wij. Slapen doen wij in het vliegtuig, als het lukt .................

De voorbereidingen waren prima, dus wij gaan vol zelfvertrouwen èn vol verwachting naar Marokko. De meelevende achterban heeft ons een heel goed gevoel gegeven en gelukkig is dat niet alleen onze korfbalachterban ( o.a. ook de basisschool Tarieq Ibnoe Ziyad, Eindhoven; het Centrum voor Ontwikkeling en Samenwerking, COS in Utrecht; het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen).

Van Fez gaan wij met de trein naar Driouch, waar wij gastvrij ontvangen zullen worden door Khalid en zijn familie. Wij zullen contacten leggen met vele mensen en daarom hebben wij een organogram van de belangrijkste contactpersonen en hun scholen respectievelijk functies uit geprint voor onszelf (Oujda, Nador, Driouch, Rabat en Terrassa).
Uit kosten overwegingen bellen wij zoveel mogelijk via Skype (Ate van Heusden, Leonie van den Heuvel en/of Harry Feyen), doen jullie dat s.v.p. ook, bij voorbaat dank.

Later komen Anneke, Harry en Abdel ook naar Driouch-Nador en zijn wij compleet. Twee tolk-vertalers (Mamoun en Abdel) wat een weelde !

Welterusten, slaap zacht en tot morgen.

2 opmerkingen:

H. Feyen zei

Geweldig dat jullie goedaan gekomen zijn. Vroege vlucht. Is niet slecht voor de gezondheid. Mamoun, fijn dat je, na alle vertragingen etc. , toch weer mee gaat. Ik wens jullie veel plezier, maak contacten en ik ben benieuwd wat er ons maandag allemaal te wachten staat.
Ate, is het mogelijk het adres van de heer Rodrigues aan mij te sturen, incl. telefoon en eamail adres ?
Ik zie jullie maandag a.s.
Leonie en Sander, ben benieuwd naar jullie eerste indrukken.

groeten,

Harry

paula zei

Hallo Ate, Leonie, Abdeslam, MamoEn en Sander

Hoop dat jullie verwachtingen uit zullen komen en dat de 2e reis net zo inspirerend is als de 1e reis.
Baal er nog steeds van dat ik er niet bij kan zijn, maar zal hopelijk teren op de mooie verhalen via de blogspot en daarna als jullie weer thuis zijn.

Hoop dat jullie mijn hartelijke groeten door willen geven aan onze Marokkaanse vrienden en natuurlijk een dikke Nederlandse kus aan mijn vriend!!!!.

zal zeker dagelijks jullie volgen en was eigenlijk nu al een beetje verdrietig dat jullie nog niets hebben geschreven over jullie eerste dag (jetlag????)

Hoop jullie snel te zien, spreken en lezen.

dikke kus Paula