vrijdag 30 april 2010

Eindelijk tijd voor internet en onze lezers

Alles gaat boven verwachting, maar niet zonder flexibel ingrijpen van Mamoun.......

Het is nu donderdag 23:30 uur Marokkaanse tijd en eindelijk zit ik te internetten achter een moeilijk azerty/arabisch toetsenbord. Ik heb maximaal nog 15 minuten om e.e.a. samen te vatten.

Reis was prima, maar al 2 volle dagen geen slaap en direct de gastvrijheid van de Marokkanen genieten, d.w.z. om 24:00 uur nog een heerlijke maaltijd.

Donderdag een geweldig vruchtbare dag: kennis maken met de basisschool in Driouch en Leonie ging met alle rekenboeken naar huis (zelfde methode als NL). Geplande trainingen gaan later niet door, want wij gaan kennis maken met de hoogste sportbaas in Nador.

Tussendoor heeft in de krant van Oujda al gestaan, dat een groep Nederlanders korfbaltrainingen gaat verzorgen, precieze inhoud volgt later, maar is wel een belangrijk signaal.

Alle onzekerheid over de materialen zijn opgelost en 10 palen en platen worden in 1 dag gemaakt !!!

Op het college alles voorbereid voor 3 trainingsdagen met 40 scholieren. Er is zelfs al door 4 gymleraren, waarvan 2 vrouwen, getraind en voorgeselecteerd.
Het afsluitende toernooi proberen wij in een echte sporthal af te handelen.

Morgen gaan wij kennismaken en hopen formele toestemming te krijgen voor onze voorstellen. De hulp is overweldigend en dus zijn wij positief gestemd, maar het is ook spannend.

Daarna gaan wij eenzelfde programma afstemmen met het lyceum en ook naar de sporthal.

Ook het thuisfront zit niet stil: Harry zal de ambassade op de hoogte stellen.

Tenslotte hebben wij dagelijks telefonisch contact met het ED (Anneke Liebrand) over de vorderingen, waarbij wij proberen realistische stemmingsbeelden te geven inclusief de onzerheden, de verwachtingen en de manier waarop wij toch succesvol samenwerken met onze Marokkaanse partners. Nederlanders zijn strakke planners, Marokkanen zijn flexibele oplossers en het werkt geweldig.

Wij maken lange intensieve dagen, want gastvrijheid moet volop genoten worden en dat doen wij met volle teugen. Slapen moeten wij thuis maar inhalen.

P.S   Bedankt Bart, ik hoop dat het werkt. Ik heb geen tijd om het te checken.

3 opmerkingen:

paula zei

goedemorgen mannen en leonie
Wat een heerlijk verhaal om weer te lezen.
gelukkig zijn we inmiddels de flexibele oplossingsmethode van onze Marokkaanse vrienden gewend.
Maar jullie kunnen weer zien dat alles op zijn pootjes terecht komt!

Vandaag Koninginnedag, voor mij een lekkere vrije dag en voor jullie een met veel werk maar hopelijk weer erg vruchtbaar werk.

probeer een algemeen bericht op de blogspot te zetten, maar ben echt een computernerd en hoop dat zo mijn berichtje ook aankomt.
Heb gisteren ook een berichtje achtergelaten, maar zie hem nergens terug???????

Fijn dat de palen en platen gelukt zijn, anders was mijn werk een beetje voor niets geweest, nu geeft dat weer voldoening!!

Hoop dat jullie Ate regelmatig de ruimte en tijd geven om info over jullie ervaringen op de blogspot neer te zetten, want ik wil alles het liefst van minuut tot minuut weten en het bijna voelen

Ben heel benieuwd naar de ervaringen van Sander en Leonie.

Hoop jullie snel weer te horen/lezen

kus Paula

Anoniem zei

Ja, het werkt prima. Ik werd op de hoogte gesteld door twitter.
Veel plezier!!

Ate zei

Goed zo. De verbinding werkt nu ook in ons logeeradres !