zondag 2 januari 2011

Citaat van 16-jarige: " Ik heb nog nooit zo'n leuk oud en nieuw gehad "

Dit citaat zegt m.i. alles.

Zaterdag was uitslapen en brunchen in het clubhuis van PSV Korfbal, De Spil: 30 werd 40 en 40 werd meer dan 50 mee-eters en dus een goed begin van een prima vrije dag !

Diehards Denise, Kees, Noor c.s. vervingen de normale crew van Sander c.s., want die hadden andere " verplichtingen " en die duurden inclusief herstel tot 's avonds 20:00 uur. Maar Sander c.s. mochten 's avonds opruimen en dat is dan ook goed te doen als je net wakker bent.

Programma daarna werd flexibel aangepast van 20 naar 30 naar kleine 40 man schaatsers. Annemarie belde zo even x aantal auto's erbij. Layla kwam ook kijken enz. enz. Schaatsende Marokkanen, allemaal jonge Franz Krienbuehls als je het mij vraagt. Natuurlijk deed Saida ook mee, want die schuwt geen enkele uitdaging, waarmee zij vele collega's figuurlijk achter zich liet.

De managers zouden vergaderen met de stichting KMN, maar ja dat ging natuurlijk niet door in die klere herrie op de schaatsbanen. Hete chocolade met slagroom was de vervangende troost. Na zo'n 2-3 uur was het weer terug keren naar de wondere regenwereld van Nederland (of was het motregen of mist, leg dat maar eens uit in het Arabisch).

Natuurlijk met alle kenners van voetbal en PSV voetbal in het bijzonder naar het PSV stadion voor foto's en onderweg oh-en over Affelay, Aisatti, Amrabat, Bakkal en de keuze Madrid of Barcelona. Ik koos natuurlijk  Barcelona en kan niet meer kapot bij de mannen. Overigens de taalbarrière wordt steeds lager.

Thuis (gastgezin) eten en snel weer terug met een prachtige sfeer in De Spil bij PSV: dejembé, Marokkaanse muziek met op verzoek van de gastmoeders: Guus Meeuwis voor het Brabantse volkslied. Ergens dook er ook een soort suiker-waterpijp op en het zullen de Driessen boys niet zijn!? Dat kan natuurlijk op de foto tot enkele misverstanden leiden .................
Uniek feit was, dat PSV nog nooit zo'n gezellige avond heeft gehad zonder 1 druppel bier, onthouden Sander.

Last but not least hadden de managers en KMN het gezamenlijk eten gebruikt om een prima vergadering te houden over de korfbaltoekomst in Marokko. De doelen zijn vastgesteld, de verantwoordelijken bepaald en  de opleverdatum vastgesteld met maar één opdracht: kwaliteit leveren en samenwerken. Ik kan ook echt genieten van een goed geleide vergadering en dat deed ik. Nu nog kiezen tussen slapen en verslag maken.
De vrouw roept dus ..........................

Geen opmerkingen: