zaterdag 1 januari 2011

Grote vooruitgang in korfballeergangen, chillen en vuurwerk

In Utrecht was er naast korfbal ook erg veel gezellige aandacht van en voor families, kinderen. Synergo heeft dan ook een echt Nedermarokkaanse wijk, veel Nedermarokkaanse leden en contacten.

In Eindhoven is PSV ook op deze weg, maar nog lang niet zover als Synergo mede omdat er in Eindhoven relatief minder Nedermarokkanen zijn. De Marokkaanse groep uit Nador maakt echter grote indruk qua vriendelijkheid en inzet om van korfbal in Marokko echt iets te gaan maken.

Vrijdag, oudejaarsdag werden de trainingen op een nog hoger niveau gebracht door Tieneke, Alex, Leonie en Hans (Michel beterschap). Voor echte korfbalkenners prachtig om te zien èn ook de relatief grote vooruitgang, waardoor al te grote verschillen enigszins werden beperkt. Dit laatste kwam de korfbalcombinaties duidelijk ten goede. De scholieren werkten zeer geconcentreerd en leken onvermoeibaar, maar toch kwamen de eerste tekenen van vermoeidheid en blaren te voorschijn. Daarom zijn wij een uur eerder gestopt, want deze week trainen en spelen zij +- 16 uur!

De trainers waren moe, maar zeer enthousiast over de hele groep en entourage.

Daarna in het clubhuis oliebollen, appelbeignets eten en foto's op een groot scherm bekijken (bedankt Martijn van Riel). Saida Achouya verraste iedereen als diskjockey en met Marokkaanse dansmuziek in een sfeervol clubhuis (dank Roland en Sander c.s.). Heerlijk relaxen en tenslotte naar de gastgezinnen voor oudejaarsavond en vooral nieuwjaars vuurwerk (nieuw voor de groep, dus leuk en een beetje bang).

Lekker uitslapen, hoi.

Geen opmerkingen: