maandag 1 november 2010

Een fantastisch weekend begint bij PSV Korfbal en eindigt met 3 jarig convenant

Dit weekend was de 6 mans delegatie uit Nador o.l.v. Mohamed Lbour (directeur Onderwijs en Sport voor de provincie Nador) uitgenodigd door onze nieuwe " stichting Korfbal Marokko - Nederland ". Doel was: kennismaken met het Europese korfbal, PSV Korfbal, Synergo, het KNKV, de IKF en vele anderen, maar vooral het tekenen van het convenant.

Vrijdag 29 oktober werden zij om 14:00 uur afgehaald van Charleroi door Harry Feyen (PR en externe contacten), Ate van Heusden (korfbaltechnische zaken en contacten IKF en KNKV) en familie van El Mamoun Louikili (voorzitter). Met enige vertraging door verkeerscongesties werd de delegatie ontvangen bij PSV Korfbal, waar ook Paula van Luijn (secretaris-penningmeester) met Mamoun aanwezig waren.

Een eenvoudige maaltijd stond al klaar, maar toch werd eerst het welkomswoord van bestuurslid korfbaltechnische zaken Rob Jager uitgesproken en daarna de accommodatie van PSV Korfbal uitgebreid bekeken, waaronder het zelf gebouwde clubhuis en het grote nieuwe kunstgrasveld.
Hierbij werd met name uitgelegd wat een korfbalclub zelf allemaal doet en kan met zijn vele vrijwilligers en wat de gemeente doet aan kwalitatieve investeringen. PSV Korfbal stond dus symbool voor de succesvolle Nederlandse manier om sport te organiseren èn te bedrijven.

Tijdens de maaltijd werd de delegatie verder geïnformeerd door Ate over de sport in Nederland qua beleid, organisatie en samenwerking met overheden, zowel lokaal als nationaal. Natuurlijk kwam daarbij ook de sportdeelname en percentage vrijwilligers ter sprake. De bijzondere positie van korfbal als enige gemengde (gezins-)sport werd natuurlijk speciaal besproken en dat sloot naadloos aan bij de beleidsvoornemens van de Marokkaanse delegatie, die daarbij zelfs geauthoriseerd was door de minister van onderwijs en sport voor heel Marokko !! Hamid Azirar (rechterhand van hr. Lbour) vertaalde alles in het Arabisch, want niet alle leden beheersen het Engels en wij niet het Frans. Hr. Azirar heeft 3 jaar in België gestudeerd en genoot zichtbaar van de hernieuwde kennismaking met België en Nederland.

Om 20:00 vertrok het gezelschap naar Utrecht (Khalid Ouakili, onze man in Driouch met een enorm netwerk) en Zeist, waar de overigen in het KNVB-hotel sliepen, evenals Harry en Ate. Zoals altijd konden enkelen er ondanks de vermoeiende reis geen genoeg van krijgen, waardoor het toch nog laat en heel gezellig werd met een barkeeper uit Tunesië-Frankrijk-Nederland, die al deze talen ook vloeiend sprak. Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen: