maandag 8 november 2010

Een jaarprijs met een lange termijn uitdaging

Ons Marokko-project is ontstaan uit het 3 jarige project " Tijd voor Korfbal ", dat later terecht " Meedoen alle jeugd door sport " is gaan heten.
Ons Marokko-project wordt door ons en de KNKV-projectgroep m.i. terecht gezien als een beloftevolle investering in de toekomst, waarvoor wij de gedeelde jaarprijs " Tijd voor Korfbal " 2010 gekregen hebben samen met DOS-WK .


Natuurlijk zullen wij deze prijs besteden aan het Marokko-project en natuurlijk is dit een prijs voor de nieuwe stichting Korfbal Marokko - Nederland, welke ook de komende 3 jaar gesteund zal worden door PSV Korfbal èn Synergo. Onze kennis en ervaring zullen wij uitdragen naar andere geïnteresseerde korfbalclubs in steden met significante aantallen Marokkaanse en niet-westerse allochtonen, want het mes moet wel aan 3 korfbalkanten gaan snijden (Marokko, Nederland èn Nedermarokkanen). Ook België heeft al belangstelling getoond.

Soms bekruipt je heel even het gevoel van teveel hooi op onze vork, maar de zeer positieve steun, die wij tot op heden van alle kanten mochten ondervinden, geeft veel energie en stuwt ons weer voort. Zelfs de financiële risico's, die wij samen genomen hebben, zijn met veel netwerken en inventiviteit bijna allemaal weer gedekt, dankzij COS Utrecht, KNKV, " Tijd voor Korfbal ", en diverse particuliere donaties. Nu nog de sponsoring van bedrijven op gang zien te brengen.

Wat al een bijzondere leerervaring is, dat de Marokkaanse en Nederlandse manier van organiseren heel verschillend is/kan zijn, maar wel zeer effectief samen kan gaan.
Bij alles wat wij doen en nog gaan doen blijken de persoonlijke relaties (over de 3 eerder genoemde culturen heen) zeer stimulerend te werken en anderen weer te motiveren om ook mee te gaan doen.

Geen opmerkingen: