maandag 1 november 2010

Ontvangst bij Synergo, Utrecht en OVVO, Maarssen

De natuur van het KNVB-complex is geweldig, zeker in de herfst en erg Nederlands met het regen-mist weer.

Voor sommigen kwam het ontbijt enigszins te vroeg, maar wij moesten nog veel bespreken over het convenant èn de uitwisseling van 28 Marokkaanse korfballers in december in Nederland bij PSV Korfbal en Synergo.
Bij Synergo hebben wij al deze zaken grondig met elkaar door gesproken en ook weer een zelf gemaakte lunch genoten, dankzij onze stille kracht Paula.

Terwijl de mannen 's middags gingen shoppen in een gezellige en zeer drukke binnenstad van Utrecht, moest Paula alle correcties verwerken i.v.m. met de nieuwe " stichting Korfbal Marokko - Nederland " en later samen met Ate nog een keer tot diep in de nacht t.a.v. de lijst van geselecteerde scholieren (20 + 12 reserves).

Beentjes werden gestrekt bij ons stamcafë Il Pozzo langs de gracht en daar waren wij echt aan toe. Om 18:00 uur was er een uitgebreide Marokkaanse maaltijd voorbereid door de moeder van Mamoun en geserveerd door de manlijke familieleden. Wij voelden ons op de Utrechtse bovenkamer, als in Driouch.

Daarna waren wij uitgenodigd voor korfbalwedstrijden van OVVO - KCC (2de niveau in NL) en het kampioenenbal van de jeugd. Ook daar was het OVVO-bestuur zeer gastvrij en geïnteresseerd in mosamenwerking (b.v. voor de uitwisseling in december), waarbij zij natuurlijk bijzonder trots waren op hun eigen sporthal. Dit is ook weer zo'n bijzonderheid van het korfbal in Nederland en er zijn zelf enkele korfbalclubs met 2 eigen sporthallen (ZW-Nederland).

Gelukkig konden wij terug in het KNVB-hotel uitzien naar een extra uur slaap i.v.m. de wintertijd. Enkele diehearts konden het niet laten een familiefeestjes in dat hotel te bezoekenèn mee te zingen. Uw verslaggever had andere prioriteiten en ervaringen met dit soort fantastische maar intensieve weekends.

Geen opmerkingen: