maandag 15 november 2010

Marokkaanse consulaat en op naar Marokkaans bezoek december 2010

Dinsdag 9 november zijn Mamoun en Ate op bezoek geweest bij hr. Maliki, de consul van het Marokkaanse consulaat te Utrecht.

Wij konden hem volledig op de hoogte brengen van het bijzondere project " Korfbal Marokko - Nederland " door hem een exemplaar van het 3 jarige convenant te overhandigen, dat nu door het hoogste ministeriële niveau geautoriseerd wordt. Beginnen in de stad en provincie Nador en vandaar uit binnen enkele jaren uitbreiden naar heel Marokko.

Uitgebreid werd toegelicht, wat deze gemengde en moderne gezinssport korfbal zo bijzonder geschikt maakt om (cultuur- en sport-)uitwisselingen tussen Marokko en Nederland vanuit het onderwijs tot stand te brengen en te stimuleren. Het " Tijd voor Korfbal " magazine werd ter illustratie van het in Nederland zeer succesvolle project achter gelaten.

Anderzijds zegde hij toe ons op vele terreinen te willen ondersteunen met zijn netwerk aan contacten en adviezen. Afgesproken werd samen met de gastheer van het EK2010 een league wedstrijd te bezoeken.
Met name werd nog besproken hoe zinvol het is om provisional member te worden van de Olympisch erkende IKF en daarna ondersteuning te vragen aan het Marokkaanse Olympisch Comité.
Tenslotte werd afgesproken, dat de Marokkaanse groep in december ontvangen zal worden op het consulaat.

Dezelfde dag hebben wij de opdracht gegeven aan een notaris om de stichting Korfbal Marokko - Nederland op te richten met gironummer 44.98.350, want er moeten nu financiële transacties gepleegd worden, die niet meer privé voorgeschoten kunnen worden. Begin december 2010 zal alles rond zijn.
Deze week zullen b.v. de vliegtickets voor 29 personen en zaaluren in Utrecht en Eindhoven betaald moeten worden, gelukkig hebben wij de eerste particuliere donaties ontvangen en alle beetjes helpen.

Deze week worden naast PSV Korfbal en Synergo ook contacten gelegd met OVVO en Ready'60 voor o.a. wedstrijden tegen de 2 Marokkaanse teams en andere hulp, zoals b.v. de moeders van Tarieq Ibnoe Ziyad, die een Marokkaanse maaltijd zullen verzorgen voor +- 80 personen. 
Kortom enthousiasme en heel hard werken, maar leuk wordt het zeker.

Geen opmerkingen: