dinsdag 28 december 2010

Mooie vliegreis, bustocht en welkom bij Synergo

Na een voor het verkeer rampzalige winterweek, waren wij natuurlijk behoorlijk benieuwd naar het weer deze week. En jawel hoor, de Marokkaanse uitspraak " Alles komt goed " was helemaal van toepassing op deze dag.

Harry en Ate waren met de bus naar Charleroi gegaan met een lunchpakket, want na 3 uur vliegen en nog 3 uur bussen voor de boeg vroeg de inwendige mens de nodige aandacht. Langdurige douanecontrole noopte ons na een korte maar hartelijke begroeting snel in de bus te stappen. Zelfs voor sneeuwbalgevechten was er weinig tijd, maar het animo om ijskoude handen te krijgen was ook niet erg groot.

Het gezelschap van 31 personen werd uniek genoemd in ons welkomswoord, als de eerste korfbalgroep uit Marokko, die in Nederland kwam trainen en toernooien spelen (zie hieronder). De groep zag er prachtig uit en sommige jongens hadden al hun speciale Marokkaanse trainingspakken aan. Gelukkig was iedereen wel voorbereid op het pittige winterweer althans in vergelijking met Nador.

De busreis ging voorspoedig langs het Atomium (1958), een echte Hollandse molen, een gigantische kerstboom bij Lopik om uiteindelijk in Utrecht zelf de weg kwijt te raken !? Om 18:00 uur werden wij bij Synergo ontvangen door het bestuur, de moskee Omar Al Farouk en alle gastgezinnen. Gasten en gastgezinnen werden achtereenvolgens aan elkaar voorgesteld, waarna uw verslaggever met de bus weer terug moest naar Eindhoven voor de laatste vergadering bij PSV Korfbal ("puntjes op de i zetten").

Totaal toch mooi een kleine 600 km gereden maar aan gespreksstof geen enkele gebrek en wij hebben echt genoten van het weerziens met al onze korfbalvrienden uit Nador.

Belangstellenden zijn van harte welkom bij de publieke zaken, als:

  • dinsdag 28 december, sporthal De Dreef, Utrecht van 10-16:00 uur (trainingen) 
  • donderdag 30 december, sporthal De Dreef, Utrecht van 10-16:00 (toernooi) 
  • vrijdag 31 december, sporthal De Tempel, Eindhoven van 10-16:00 uur (trainingen) 
  • Zondag 02 januari, sporthal De Tempel, Eindhoven van 10-16:00 uur (toernooi)

Geen opmerkingen: