dinsdag 4 mei 2010

Belangrijke doorbraken qua korfbal en samenwerking

Helaas hebben wij Leonie achter moeten laten in Driouch vanwege haar rug (moeilijk maar dapper besluit).

Sander neemt de trainingen over, want hij heeft de trainingen met Leonie voorbereid. Wij willen iets bereiken op technisch gebied en op taktisch gebied, want het moet meer op korfbal gaan lijken. Hun inzet en temperament is soms te groot om goed te passen en goed te organiseren.
Om kort te gaan alle afsluitende partijtjes voldeden meer dan aan onze doelstellingen en verwachtingen !! Ondanks de wind en het zand in de ogen, was het prachtig om de vorderingen te zien.

Als afsluiting zijn er ook nog 40 pasfoto's gemaakt voor de spelerslijsten en kaarten van het college. Morgen ook van het lyceum.

Om 17:00 uur zijn wij naar een restaurant vertrokken om het concept convenant over de vriendschappelijke samenwerking voor de komende 3 jaar te bespreken met de chef de bureau en Inspecteur van Onderwijs en Vorming van Nador.
Het concept (in het Frans) was in grote lijnen besproken en door de chef de burau opgesteld in zijn vrije tijd, want natuurlijk is het ook in Nador druk, druk en druk.
Wij hebben er zeer zorgvuldig en met groot wederzijds vertrouwen goed naar gekeken gedurende 2 uur en de nodige verbeteringen aan gebracht. Het was daarbij soms best moeilijk de structurele verschillen tussen de beide organisaties (een stad en 2 clubs) goed te begrijpen, maar m.b.v. Mamoun en onze gesprekspartners konden Harry en ik ons helemaal vinden in het uiteindelijke resultaat. Eén punt wordt nog even aangehouden voor een interne bespreking in Nador, maar donderdag zullen beide partners het convenant ondertekenen.
Nu 3 uur later overzie ik een geweldige doorbraak, want wij zien allen dat dit meer is dan alleen een convenant van en over korfbal (zie ondertiteling van deze weblog).

Tenslotte nog dit Anneke Liebrand is een welkome aanvulling op onze korfbalreis, want zij voert allerlei gesprekken en maakt foto's, video's vanuit een meer afstandelijke benadering en daar zijn wij ook zeer benieuwd naar.

Ate

3 opmerkingen:

Marita Verkaik (KNKV) zei

Het ziet er gaaf uit allemaal, goed werk!!
Veel succes en plezier nog.
Groetjes Marita

Tako Hulsman zei

Hallo kanjers! Gewledige verhalen weer zeg! De realiteit zal waarschijnlijk nog grootser zijn, dat heb ik wel begrepen na onze persoonlijke gesprekken na jullie vorige reis! Misschien dat ik een volgende keer maar mee moet om als trainer mee te helpen :-)
Vele succes en plezier toegewenst en sterkte voor Leonie haar rug natuurlijk.

Gr, Tako

Ate zei

Bedankt Marita en Tako wij voelen ons echt gesteund door jullie en het KNKV.
Sorry dat ik even vergeten was om jullie reacties te accepteren (moderaten), zodat het leek of het niet werkte.
Bart, zoon van ......, heeft de ouwe wakker geschud.