donderdag 6 mei 2010

Eerste Succesvol korfbaltoernooi in Marokko; selecteren en convenant later

Ongelooflijk veel moest geregeld worden in een korte tijd, maar de hele ploeg incl. Anneke en +- 10 Marokkaanse vrienden werkten eendrachtig samen.

Zwaar bevooroordeeld als ik al was, zijn de wedstrijden toch weer beter verlopen door een uitstekende vloer, geen wind of zandstorm meer en een geweldig enthousiast publiek. Veel publiek ondanks de schoollessen, waardoor zij niet het hele toernooi konden blijven. Maar vooral zeer geinteresseerd publiek, dat wel het hele toernooi bleef. Door de korte tijd van verslag doen, geen tijd om alle namen te noemen, want ik wil ook geen fouten maken qua schrijfwijze. Dus dat houden jullie tegoed.

Leonie, Mustapha toernooileiding en Leonie coachen, andere coaches waren Harry, Abdel, Sander, Abdeslam (zoon van ....) en de Marokkaanse gymleraren, die in korte tijd veel kennis hebben gekregen over korfbal. Scheidsrechters Mamoun, Ate, Sander, Harry. Anneke en Sander fotograferen en schieten video's. Verder de nodige gesprekken met authoriteiten.

Korfbal met steeds weer vrolijke spelers, met veel inzet en scherper fluitende scheidsrechetrs, spannend met ruim voldoende goals (o.a. in de laatste seconde winnen van een belangrijk duel). Aanmoedigingen naar elkaar, liederen zingen en juichen. Teamgeest werd stevig gestimuleerd, want zij geven niets cadeau door enorm reactie vermogen en snelheid ook van de meisjes, maar sprongkracht overheerst bij de jongens. Wij hebben ook kunnen genieten van mooie passes en doorloopballen en de kleinste maar slimme speler zou wel eens topscorer kunnen zijn (incl. penalty)!!

Een gymleraar van een ander lyceum was sportdeskundig en stelde veel scherpe vragen. Hij wil naar Cassablanca, Fez, Marrakech e.d. korfbalinformatie verspreiden. Dat ga ik zeker met hem verder uitdiepen om het via de stuurgroep te laten lopen (gelukkig allemaal Marokkanen, wij zijn adviseurs !).

Na afloop de cerimonie o.l.v. Mamoun, Harry en de meest actieve gymleraar was één groot feest voor de spelers en alle Marokkaanse authoriteiten met medailles, bekers, IKF-kalenders, DVD " Build up to score " en nog zijn wij dingen vergeten, die later door de scholen gebruikt zullen worden, want die gaan enthousiast verder. Teamfoto's, groepsfoto's, video's, privé foto's en een uitnodiging van de moeder van mijn favoriete speelster + zusters ( ik geeft het toe, zwaar bevooroordeeld, maar wie niet) om met ons hele team te gaan eten. Weer een mooi netwerk erbij.

Het convenant is helemaal klaar maar onze belangrijkste gesprekspartner werd plotseling weggeroepen naar Oujda (koninklijk bezoek e.d. ..........), waardoor deze cerimonie moets worden uitgesteld, waarschijnlijk naar Rabat, waardoor er nog meer uitstraling zal zijn !!

Ondertussen is de nieuwe website al in de lucht: Fédération Royal Marocaine de Korfball , want in Eindhoven zijn wij snel, dank je wel Bart van Heusden (de Nederlandse ontwikkelaar). Dit is slechts een allereerste begin en wij hebben nog veel wensen, maar dat gaan wij samen met Saida verder uitwerken en realiseren.

Hopelijk niets vergeten, want de vermoeidheid begint toe te slaan, nu wij weer aan de terugreis gaan denken. Vele gelukkige korfballers groeten u allen,

Ate

Geen opmerkingen: