donderdag 6 mei 2010

Selectiecriteria voor Maroc B1 en A1 en digitale afspraken

Leonie was gelukkig weer mee naar Nador maar mocht alleen vanaf een stoel toekijken, een crime natuurlijk maar wij hebben haar streng toegesproken. De studenten maakten echter alles goed, Leonie het middelpunt, heerlijk.

De trainingen herhalen veel schietoefeningen, waardoor er steeds meer gescoord kan worden. En natuurlijk komen ook uitwijkbal, doorloopbal en passing steeds terug. Vooral passing is m.i. een onderdeel dat extra aandacht nodig heeft, maar anderen zeggen dat ik te hoge normen aan leg !?
Tijdens de wedstrijdjes is fysiek contact moeilijk uit te bannen (vooral college), maar daarbij moeten wij ons realiseren dat alles niet in enkele dagen is te verbeteren.

's Middags is het lyceum aan de beurt, maar Leonie en ik gaan iets anders doen.

Leonie verzorgt de ledenlijsten met foto's en Namen, het toernooischema en de verdeling van alle taken. Alles wordt keurig uitgeprint, want wij mogen alle faciliteiten gebruiken. Leonie is goed en snel met haar laptop.

Ate wil persé het onderdeel website, beheer en gebruik, evenals de communicatie goed geregeld hebben, voordat wij naar Nederland vertrekken. Aan het eind van de middag hebben wij alles naar tevredenheid kunnen regelen, zelfs met een directe afstemming met het thuisfront in Eindhoven. Zelfs de taal (Engels), de naam van de website plus domeinnaam, de software (Google Apps) e.d. zijn afgesproken met een lid van de stuurgroep en Saida.
De school heeft weliswaar oude PC's maar een snelle 100 Mb/s lijn naar internet. Misschien kunnen de korfballers in Nederland iets voor hen doen met nieuwere 2dehands PC's !?
Wij hebben ook de president van de studenten ICT-club op het college ontmoet, zodat wij ook met de scholieren in Nador digitaal kunnen uitwisselen met A-junioren en B-aspiranten van korfbalclubs, te beginnen bij PSV en Synergo en/of korfbalclubs van het project " Meedoen alle jeugd aan sport (MAJDS) ".

Naast een stuurgroep en een werkgroep komt er ook een groep van ambassadeurs. Maar wij zijn ook heel blij, dat Khalid ons zal vertegenwoordigen in Marokko, want zijn netwerk is misschien wel doorslaggevend geweest voor heel veel zaken.


Tenslotte de opmerking, dat de grote groep van trainers en vertalers absoluut geen overbodige luxe zijn, want er zijn veel ideeën en dus moet er ook veel gedaan worden (6 uur slapen is de norm). Maar dat mag ook wel, want wij worden zo vertroeteld en op handen gedragen, dat het moeilijk is om met de voetjes op de Nederlandse vloer te blijven.

2 opmerkingen:

paula zei

hey halve Marokkanen van me.
Blijf een beetje in de slachtofferrol hangen, want het balen is er nog steeds.
Morgen zit het er allemaal weer op en komen jullie terug in het koude kikkerlandje.
Moeten echt snel bij elkaar komen, want zoals ik lees moeten we plannen gaan maken voor de komende 3 jaar!!!!!!!

Fantastisch dat het allemaal lekker loopt, moeten denk ik wel gaan zorgen voor financiele middelen, want we zullen diverse malen richting Marokko moeten gaan.

spreek jullie snel.
doen jullie de groetjes aan alle vriendjes van me in Marokko en zeg ze dat wat er ook gebeurt ik er de volgende keer zeker bij ben!!!

Dikke kus

Paula

Ate zei

Een van de damessterren heeft expliciet naar jou gevraagd en ik heb gezegd " family affairs, aandacht geven aan het gezin ". Vandaag vrijwel alles prima verlopen, maar dat lees je wel.

Wij zijn ook weleen beetje positief sentimenteel ....... afscheid nemen.

Ate