dinsdag 16 februari 2010

Dinsdag Nador korfbalcentrum in wording

Weer een korte nachtrust want met Khalid en 2 schooldirecteuren uit Driouch naar de vice-directeur c.s. van Nador e.o. alwaar de praktische afspraken voor de korfbalintroductie gemaakt zullen worden.
Er was een belangrijk gezelschap van 3 personen om het convenant voor te bereiden en natuurlijk was onvermoeibare Mamoun onze spreekmeester tijdens de demo van de 2006 finale. Dit keer konden wij echter ook meedoen in het Engels want de aangewezen contactpersoon spreekt Engels en een beetje Nederlands. Tevens was er al een coordinator sportactiviteiten in Nador aangewezen om het opleiden van oudere jeugd en coaches te regelen die de jongere jeugd gaan trainen!!

Wij gaan aan 4 grote teams trainingen geven van min. 2.5 uur incl. een videopresentatie: 2 teams van 13-16 jaar en 2 teams van 16-20 jaar want men wil zowel college als lyceum enthousiast maken voor korfbal. Allerlei ideeën rollen over tafel en wij zullen onze handen vol hebben woensdagmorgen en -middag. Ate wordt hoofdtrainer en de rest assisteert. Er zal veel deskundig publiek zijn.
Onze oorspronkelijke plannen voor basisscholen dus 2.5 m en 3.0 m palen zal aangepast moeten worden ook qua aantal ballen. Maar de klant is koning !

Belangrijkste en meest fundamentele uitspraak kwam van de vice-directeur; citaat:

WIJ HEBBEN GEMENGD KORFBAL NODIG VOOR DE MODERNE ONTWIKKELING VAN ONZE JEUGD.

En daarmee valt er niets meer uit te leggen en zijn wij ongelooflijk trots dat korfbal deze betekenis kan hebben volgens deze kenners puur sang !!

Geen opmerkingen: