zondag 7 februari 2010

PSV Korfbal en Synergo naar Marokko. Hoezo Marokko?



In 2008 heeft PSV Korfbal gevraagd of ik het project Tijd voor Korfbal mee wilde ondersteunen. Het gaat erom om  ouderen en jongeren met een niet Nederlandse culturele achtergrond kennis te laten maken met sport, spel en bewegen. Hiermee is PSV gestart in samenwerking met Eindhovense basisscholen, de Eindhovense sportraad en belangengroepen uit de Turkse en Marokkaanse culturen. Uiteraard zijn Nederlandse ouderen en jongeren van harte welkom om samen met mensen met een andere culturele achtergrond te sporten, te spelen en elkaar te ontmoeten.

Zelf heb ik veel met mensen uit andere culturen gewerkt vanuit mijn functie als buurtmaatschappelijk werker in Roermond, bedrijfsmaatschappelijk werk in de provincie Limburg en culturele activiteiten in de Gemeente Roermond.

Binnen PSV korfbal is er een enthousiaste groep ontstaan die met dit doel aan de slag wilde gaan.
Intussen zijn er al veel activiteiten ontplooid waarbij de betrokkenheid van de ouderraden, en leerkrachten groot was. Een wereldkampioenschap korfbal, culturele ontmoetingsmiddagen en bezoeken aan ouderraden van  scholen en de vertegenwoordigers van de  Moskee.
Het project wordt financieel en inhoudelijk ondersteund door het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond.
Zij geven subsidie, adviezen en tips om het project in goede banen te leiden.
In 2009 kwam het idee om in Marokko een sport en spelactiviteit te organiseren. Ouders en kinderen die vanuit Nederland in de zomer naar de omgeving van Nador komen willen wij deze activiteit aanbieden.

In samenwerking met de  burgemeester van Nador en ambtenaren in de regio Nador proberen wij dit  initiatief vorm te geven.
Waarom Marokko ? Omdat veel mensen met een Marokkaanse culturele achtergrond  en in Nederland wonen vaak jaarlijks naar "huis" gaan om familie en vrienden te bezoeken. PSV wil proberen hierin samen te gaan werken met alle betrokkenen. Natuurlijk zal dit niet eenmalig zijn. Bij terugkomst gaan wij de mensen die wij in Nador hebben bereikt weer opzoeken in Eindhoven. Juist om te zien wat zij van het initiatief hebben gevonden.
Ook met de bedoeling dit een volgende vakantie te kunnen herhalen.

Ik ben optimistisch en enthousiast. Het is een hele uitdaging. Samen met ouders, jongeren, scholen, Gemeente Eindhoven en Sportraad wil PSV Korfbal laten zien dat zij een sociaal toegankelijke vereniging zijn. Bent u ook enthousiast of wilt u meer informatie ???
Dat kan natuurlijk. U kunt de berichten beantwoorden of vragen stellen.
Ook kunt u bellen met onderstaand telefoonnummer.

In de komende tijd zullen wij u op de hoogte houden via deze site van ons bezoek aan Marokko ( Nador ) van 11 februari tot en met 19 februari 2010.
Ik nodig jullie uit te reageren op de berichten .


Vriendelijke groet,

Harry Feyen
verenigingsondersteuner PSV Korfbal.

telefoon: 06.51173217.
Belt u s.v.p. na 19 februari. Ik ben dan terug uit marokko en heb dan voldoende informatie om u concreet te kunnen antwoorden.

Geen opmerkingen: