maandag 15 februari 2010

Maandag. een spannend gesprek

Opm als bepaalde tekens ontbreken dan komt dat door een arabisch azerty keyboard in een internetcafe. Onze inbelverbinding welke wij gekocht hebben om onafhankelijk te zijn geeft geen voldoende sterk signaal. Traag soms wel soms niet.


Zondag zijn wij via een mooie en soms spannende rit aangekomen bij de familie van Mamoun moeder tantes opa broers ooms enz enz
Zeer gastvrij en gezellig. Veel gelachen en goed gegeten. Tenslotte vroeg naar bed want morgen vroeg op voor een belangrijk zelfs bepalend gesprek dat Khalid oom van Mamoun geregeld heeft. Bovendien gaan wij de zeer officiele brief van Ferry gebruiken.

Wij moeten in de unviversiteitsstad Oujda zijn +- 150 km richting Algerije en wij gaan naar de regionale directeur van scholing en vorming voor heel Oost Marokko Mohamed Benayad en die valt rechtstreeks onder de minister en S.G.
Mamoun Khalid Paula Harry en Ate worden ontvangen en wij hebben de finale van 2006 als presentatie van korfbal. Mamoun voert het woord met informatieve aanvullingen van Ate. Al ras blijken Khalid en Mamoun e.e.a. goed voorgesproken te hebben via hun netwerk want hij luistert aandachtig kijkt goed en stelt vragen.
Kennelijk wekt e.e.a. voldoende vertrouwen en het woord experiment valt voor korfbal op alle scholen in Oost Marokko. Dan gaat hij over tot actie bellen projectgroep vormen en ruimtes beschikbaar stellen opdrachten door geven Kortom een vriendelijke èn daadkrachtige man die bovendien naar Nederland komt o.a. Utrecht [uitnodigen voor zaalfinale]. Nieuwe gasten komen o.a. een Japanse van Unicef en Mr Fousi en wij nemen blij verrast afscheid.

Terug in de auto vieren wij het succes want dit zal ons enorm helpen en dat blijkt als Khalid allerlei afspraken gaat maken voor de rest van de dag. Te veel om hier allemaal te bespreken maar wij hebben fotos gemaakt en die zullen wij uploaden. Bovendien krijgen wij medewerking van een ondersteunende organisatie van de koning voor lokale evenementen daar kunnen wij met gemak een volle bus onderbrengen met leslokalen en sportvelden [Khalid regelt dit].

Kortom een dergelijke voortvarendheid en soepele improvisatie is een echte doorbraak en schept verplichtingen aan onze kant m.n. PSV en Synergo want de verwachting is dat er woensdag een convenant getekend wordt. Vertrouwen en respect het zijn belangrijke woorden waar wij mee verder gaan want Harry heeft visitekaartjes en telefoonnrs. uitgewisseld Er is ook al een geïnteresseerde gymleraar gevonden.

Morgen hopen wij al met de directeur van de scholen in Nador e.o. tot afspraken te komen en misschien zelfs de eerste trainingen want het materiaal ligt al klaar bij Mamoun thuis.

Jullie denken een mooie vakantie maar na duizenden km vliegen en rijden over nieuwe en afgewisseld met zeer slechte wegen beginnen de eerste bilspieren te protesteren hè Paula Harry en Ate.

P.S. voor een gemenge sport als korfbal gaan deuren open in een zich sterk ontwikkelende regio van Marokko en het voelt hartstikke lekker.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Geweldig dat jullie in zo'n korte tijd al zoveel bereikt hebben!!
Ik ben benieuwd hoe de trainingen zullen verlopen en wat ons allemaal te wachten staat als jullie terugkomen.

Veel succes.

Groetjes Bart

Ate zei

Goed begrepen maar geweldige ervaringen. Lees verder want vandaag een begin van de praktische invullingen heel anders dan van te voren gepland.